Národná výstava 2009 Banská Bystrica

12.12.2010 17:43

 

Do tretice všetkého dobrého aj zlého. Nám to vyšlo na to dobré.Našťastie, lebo manžel prežíval stresové chvíle takmer celý týždeň.
Ráno, vybalený pre každý prípad, sme vyštartovali s malou dušičkou, ako sa budú šelmičky predvádzať.
Počasie bolo temer super, až na to že bolo "priteplo".
Hélia Zlatá fantázia – Jessi išla do kruhu skôr, predviedla sa super a od p. J.Adamovskej dostala ocenenie V1 a CAC a takýto posudok: dobrý vzrast, proporcionálna, ladná hlava, dobre postavený chvost, veľmi dobrý tvar a farba očí, rovný chrbát, mocné kosti, dobre postavené končatiny.
Potom ešte Hélia zabojovala o BOB-a. Takže je z nej aj BOB-ka. Mala to potvorka jednoduchšie, lebo sa na výstave stretli len 3 šeltičky.
Prou Fatranský sen – Gina – v konkurenci ďalších troch fešných sučiek si vybojovala hodnotenie V2 a takýto posudok: proporcionálne ladná sučka, ladná hlava, dobré uši, veľmi pekné tmavé oči, dobre postavené uši, veľmi dobrá pravidelná horná aj dolná línia, veľmi dobre postavené predné aj zadné končatiny, dobrý pohyb aj napriek nadváhe.Tak toto posledné sa nám páči najviac. Hoci držíme redukčnú diétu, veľa sme chodili na vychádzky, na našej Ginke to akosi nebadať.
Podaril sa nám vyrobiť aj menší trapas.  Naše šelmičky sú veľmi naviazané na seba. Tak keď sa Hélia vystavovala, Ginka ju pozorne sledovala. No až tak pozorne, že kým som ja fotila, tak ona potvora potriasla dvakrát hlavou a vytrhla sa svojmu strážcovi z obojka a šup za Héliou do kruhu. Ešte, že jej strážca bol pohotový a rýchlo ju späť odniesol. A ja by som sa bola v tej chvíli prepadla pod zem.
Takže rekapitulácia – zatiaľ má Hélia dva CAC-i a ešte nám dva na šampiónku chýbajú.To bude drina aj na viac výstav.
P.S.
 pst! skoro sme išli bojovať aj do záverčného kruhu, ale sme stratili odvahu