Prvá výstava

12.12.2010 16:10

Keby mi niekto povedal, že budem raz sledovať dátumy výstav a miesta, asi by som tomu neverila.  Stalo sa. Ale musím čestne priznať, že až na manželove dobiedzanie a na podkušiteľské posielanie oznamov o výstavách z chovateľskej stanice "Zlatá fantázia".

Naša akože prvá výstava bola špionážna – boli sme sa pozrieť aj s Héliou v Nitre, ako to na výstavách chodí. No bol to riadny šok, ale zároveň aj výzva. Ja som sa starala o pohodlie našej hviezdy a manžel zbieral rozumy.
Do Banskej Bystrice 4.mája 2008 sme už išli naostro. V kategórii mladých sučiek sme dostali hodnotenie od rozhodcu p.T.Geléna V2 a takýto posudok: vyhovujúce rozmery, typ. hlava, pekné oči, mierne ľahké uši, vyhov. krk, dobrý chrbát a spodná línia, kosti, dobrá srsť, vyhov. pohyb.
V júni sme absolvovali Medzinárodnú výstavu psov v Nitre. A zasa sme skončili s hodnotením od p. MVDr. G. Ridarčíkovej V2 s týmto posudkom: sučka dobrého rámca s peknou hlavou, ešte trochu volnejší chrbát, dobrá hĺbka hrudníka, obojstranne dobre zauhlená, dobrý pohyb.
Na 22. klubovej výstave v Cíferi – 14.6.2008 - sme ani nedýchali, keď sme dostali od p. E.Singer hodnotenie V1 a CAJC v konkurencii ešte 3 feniek. Posudok: pekná mladá sučka dobrých línií, korek. stavba tela,pekná horná línia, pekná hlava s výrazným stopom, ploché čelo, vysoko nasadené, ale správne klopené ucho, dobrý pohyb, milá povaha.
Na špeciálnú výstavu v Hornom Kalníku sme išli len na skúšku, aby Hélia nevyšla z cviku. V tom čase bolo práve temer bez srsti, proste štyri chlpy v piatich radoch. Dostali sme od p. L.Ubrovej - V1, CAC a posudok: stredne veľká, pekná hlava, dob.ucho, dob.stavba tela a uhlenie, typ. temper. pohyb, srsť zodpovedajúca veku.
Po týchto pár výstavách sme zistili, že našej Hélii vyhovuje viac výstava vonku, kde sa cíti istejšia a s úžasnou chuťou sa predvádzať. Vo fotografiách sú aj fotky z výstav.
Výstavy sa stali príjemným relaxom v uponáhľanom svete, stretnutiami s príjemnými ľuďmi, a už teraz sa tešíme na Trenčín 2009.